Industrial Design - University project - 2017

Solar Tree

Dit ontwerp project is het resultaat van mijn afstudeeropdracht voor de bachelor Industrieel Ontwerpen. Het ontwerp is gemaakt voor het bedrijf 100%FAT. Het doel was om een interactieve publieke zitruimte te creëren die bewustwording voor duurzame en groene technologieën genereerde door middel van een zonneboom structuur.

Het Ontwerp

Het uiteindelijke concept voor de zonneboom werd geïnspireerd door bomen die gevonden kunnen worden op de Savanne. De boom beschikt over 15 ronde zonnepanelen die gemonteerd zijn op een kantelbaar frame. Dit zorgt er voor dat alle panelen in de optimale positie gedraaid kunnen worden voor de meeste opbrengst. De zitruimte is volledig modulair en aanpasbaar. De oriëntatie en het aantal zitplekken kan aangepast worden aan de beschikbare ruimte en de wensen van de klant. Elke zitplaats beschikt over een oplaadpunt voor draagbare apparaten. Elk oplaadpunt beschikt over vier IP-65 waterdichte USB-poorten en twee draadloze oplaadpunten. Het zitvlak bestaat uit een duurzame bamboe composiet.

De zonneboom beschikt ook over een Wi-Fi verbinding en een interactief verlichtingssysteem. De verlichting reageert op mensen in de buurt van de installatie.

Gallerij